Són molts els carrers de Montolivet, però ací anem a dedicar-nos només a aquells que formen la demarcació de la nostra falla, explicant una miqueta e1 perquè dels seus noms i algunes dades d’interès. Son els següents:
PERE ALEIXANDRE: Carrer que fou dedicat l’any 1.940 al soldadet protagonista de la llegenda de la Mare de Déu de Montolivet. En un principi es nomenava CARRERA DEL RIU, i era una de les quatre carreres o vies principals que eixien de poble de Russafa, creuant tot el terme. Eixa anava fins a la mar (Natzaret). Després li posaren el nom de Camí de Montolivet, més tard el de Camí de Pere Aleixandre, i amb l’urbanització li van donar el títol de carrer. Hem de dir que es el primer carrer i al voltant del qual començà a formar-se el barri de Montolivet.
ESCULTOR JOSE CAPUZ: Carrer dedicat per acord de 1’Ajuntament del dia 17 d’abril del 1.957, al famós escultor nascut a Valencià l’any 1884, i mort a Madrid l’any 1964. Es va formar artísticament en el taller d’imagineria de són pare, Antoni Capuz i Gil, on es va especialitzar en el estudi escultòric de 1’anatomia humana i en figures d’àngels, verges i sants. El 1.904 marxà a Madrid, on va rebre la protecció de Sorolla, i el 1.909 a Roma, on freqüentà l’Acadèmia Espanyola de Belles Arts que dirigia Josep Benlliure. Dibuixant, retratista, autor de relleus i terracotes, destacà pel seu fer d’imaginer en el període de 1.939 a 1.956, amb obres d’un estil barroc-realiste, entre les que cap esmentar: «El niño de la concha», «Resurección del Señor», «Mediterránea», «Cabeza de San Juan Bautista», «Pescadora Levantina» (una rèplica de la qual hi ha a la plaça del nostre barri que fa el carrer del seu nom), «Diana», «Cabeza de Jesús», «Virgen Dolorosa», «Maternidad», «Saliendo del baño». La major part de la seua producció es troba a Madrid (Museu d’Art Modern i Acadèmia de San Fernando), i existeix també obra seua en el Museu Nacional de Ceràmica de València.
BENISSA: Carrer que fou dedicat el dia 1 de febrer de 1.963, al Municipi d’eixe nom en la comarca de la Marina Baixa (Alacant).
ATZENETA: El dia 9 de juny del 1.972, fou dedicat eixe carrer al poble d’ATZENETA D’ALBAIDA pertanyent a la comarca de la Vall d’Albaida.
GODOFREDO ROS: Fou dedicat el dia 10 d’abril de 1.963 a Godofredo Ros i Fillol, nascut a La Font de la Figuera, desaparegut el 10 de Maig de 1.959, qui fou advocat i periodiste defensor del foment de la riquesa agrícola de València. Després es dedica a feines d’ investigació històrica, deixant com a obres de mèrit la «Guia Urbana de Valencia Edetana», «El Pintor Joan de Joanes», «La casa de armas» i «Las murallas de Valencia». També fou poeta, escrivint des de llibrets de falla fins a comèdies en vers com a «Celos sin fundamento», «Anécdota de un pintor» i «Un yerno como quería». Així mateix va escriure novel.la destacant «L’anell del Marques de Dénia». Fou guardonat en diverses ocasions, resaltant la «Gran Cruz y Encomienda del Mérito Agrícola».
ORIENT: L’any 1.930 li fou posat eixe nom al carrer, sembla que per ser el mes oriental de la ciutat aleshores, i així es va quedar fins ara.
LA PLATA (Avinguda): L’any 1.930 fou dedicat eixe carrer a 1’unica participació valenciana en la conquesta d’Amèrica, tot i que JAUME BRESQUÍ aconseguí el títol de governador de la regió de La Plata, que abarcava terres d’Argentina, Uruguai, Perú i Brasil, i l’encomanda de fer una expedició per a conquerir-les i encarregar-se de fortificar-les i poblar-les. Eixa expedició fou recolzada per son pare i pel cavaller Boyl, i finançada pel Gremi Major de la Seda, tot i que allà hi havia una mena de planta molt útil per a fer tintes. Malauradament 1’expedicio fou un fracàs.
LLUIS OLIAG: Li fou dedicat el carrer el dia 4 de juliol de 1.946. Lluís Oliag fou Alcalde de València en temps de la Dictadura de Primo de Rivera, des del 18 de Desembre de 1.924, fins el 25 de gener de 1.927.
VILLAHERMOSA: Dedicat l’any 1.940 al municipi d’eixe nom en la comarca de l’Alt Millars.
SANT JACINT CASTAÑEDA: L’any 1.940 li fou dedicat a Frai Jacint Castaneda, però amb la seua santificació, per acord municipal del dia 24 d’abril de 1.992, li va ser actualitzat el nom. Jacint Castaneda va nàixer a Xàtiva el 13 de gener de 1.743, i va fer-se frare Dominico al començament de 1.759. El 8 de setembre de 1.761 va eixir de missió cap a les Filipines, on fou ordenat presbiter. Després fou destinat a la Xina, i aprenent la llengua del país es va dedicar a l’apostolat durant 3 anys, sent perseguit, empresonat i expulsat de Xina en 1.769. El 12 de juliol de 1.773 fou fet presoner en Kegia, i transportat en una gàbia de canyes fins a Kecio, capital de Toukin, on fou degollat el dia 7 de novembre del 1.773. Sant Pius X el va beatificar el dia 20 de maig de 1.906.
El primer nom d’eixe carrer va ser «Carrer Amèrica», però no disposem de dades sobre eixe nom.
FRAI PERE PONCE DE LEON: Carrer que li fou dedicat el dia 18 de maig de 1.962 a l’insigne frare Benedictí inventor del mètode oral per ensenyar a parlar als sord-muts, mètode que ha estat adoptat per tots els països del mon. Les seues despulles reposen en l’antic monestir d’Ona (Burgos).
MONTOLIVET (Plaça): L’any 1.930 se li va donar eixe nom a la plaça dedicada al barri.
PARC DE MONTOLIVET (Plaça): L’any 1.950 se li va posar eixe nom a la plaça tot i que en un principi estava previst que fora un parc o zona verda, però posteriorment canviaren els plans, decidint alçar en el lloc l’Escola Superior de Magisteri i col·legi de pràctiques annex, però va mantenir el nom del projecte inicial.
LA SENYERA: Dedicat l’any 1.940 al municipi de la comarca de la Ribera Alta.
Com a curiositat hem de dir que, posteriorment, l’Ajuntament va decidir dedicar un altre carrer a la Senyera (bandera), però trobant-se amb una coincidència de noms, al nou li posà per fi el de «Carrer de la Bandera Valenciana».
ALCALDE REIG: Carrer dedicat per acord municipal del dia 4 de juliol de 1.940, a l’Alcalde Reig, que ho fou de València des del dia 1 de gener del 1.894 fins el dia 8 d’abril de 1.895.
Inicialment eixe carrer s’anomenava Passeig de Montolivet, i fou construït a la vegada que la barana del riu, l’any 1.730, i segons cròniques de 1’epoca es tractava d’un agradable recorregut que anava des del pont del Mar fins a 1’ermita de Montolivet, i estava tot plantat de xoperes blanques i negres. També era conegut com a Arbereda Nova.
FINESTRAT: L’any 1.940 fou dedicat eixe carrer al del mateix nom en la comarca de la Marina Baixa.